Κέρδη στις ευρωαγορές made by Fed

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο 1,2%, το Παρίσι 0,8%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,7%.

Κέρδη στις ευρωαγορές made by Fed

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές στην περιοχή να παρακολουθούν τις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ χθες και της Τράπεζας της Αγγλίας, της Norges Bank και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας που αναμένονται σήμερα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για τις αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο το πρωί της Πέμπτης, αφού οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν σε νέα ρεκόρ μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Τα κέρδη ήρθαν καθώς η Fed επανέλαβε τις προσδοκίες για τρεις μειώσεις των επιτοκίων φέτος. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής του Μαρτίου, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές της Ιαπωνίας σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δανείστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, αναδεικνύοντας την αδυναμία των δημόσιων οικονομικών ενόψει των γενικών εκλογών. 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα ήταν 8,4 δισ. στερλίνες τον συγκεκριμένο μήνα, 3,4 δισ. στερλίνες λιγότερες από ό,τι τον Φεβρουάριο του 2023. Ωστόσο, ο δανεισμός ήταν υψηλότερος από τα 5,9 δισ. στερλίνες που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η Barclays ετοιμάζεται να περικόψει αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς η εταιρεία ξεκινά μια πολυετή προσπάθεια περικοπής του κόστους και αύξησης των κερδών της μονάδας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v