Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές παρά τα σχόλια της Fed

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,9%, το Μιλάνο 0,7% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,4%. Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο 3,2%.

Θετικά οι ευρωαγορές παρά τα σχόλια της Fed

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες αγορές αναστατώθηκαν από τα σχόλια του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,9%, το Μιλάνο 0,7% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατά 0,4%.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να δει μεγαλύτερη πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού προτού είναι πιθανό να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Είπε ότι υπήρξε "έλλειψη περαιτέρω προόδου μέχρι στιγμής φέτος για την επιστροφή στον στόχο μας για πληθωρισμό 2%".

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο 3,2% τον Μάρτιο, ελαφρώς λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την τελευταία ανακοίνωση για ενδείξεις σχετικά με το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να μειώσει τα επιτόκια.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές μετά το ευρύ ξεπούλημα της Τρίτης, ενώ ο S&P 500 σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v