Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελληνική κρίση προβληματίζει τις ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο σε ευρωαγορές και futures της Wall, καθώς εντείνεται η νευρικότητα για την ελληνική κρίση μετά το χθεσινό Eurogroup. Πιέσεις για τράπεζες και ευρώ, με νέα ρεκόρ σε CDS της περιφέρειας

Νευρικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται από την αδυναμία του χθεσινού Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. Το ευρώ καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1%, ενώ τα CDS και οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας αναρριχήθηκαν σε νέα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,24% στις 7187 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,24% στις 3855 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 5.792 μονάδες.

Αρνητικό είναι το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,03% στις 10028 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 1,13% στις 7254 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,12% στις 20133 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις μετά το καμπανάκι της Moody’s για την έκθεση του γαλλικού χρηματοοικονομικού κλάδου στην ελληνική κρίση. Παράλληλα, δημοσιεύματα φέρουν την βρετανική κυβέρνηση να προχωρά σε ριζική αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου με μέτρα προάσπισης της λιανικής τραπεζικής.

Το ευρώ υποχωρεί κατά σχεδόν 1% ενώ παράλληλα τα CDS και οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης έχουν εκτιναχθεί σε νέα ιστορικά υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v