Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες απώλειες καταγράφει το ευρώ σε σχέση με με το δολάριο

To ευρωπαικό κοινό νόμισμα καταγράφει οριακές διακυμάνσεις σε σχέση με το γεν, ενώ σημειώνει μικρές απώλειες συγκριτικά με το δολάριο. Στο επίκεντρο τα μακροοικονομικά στοιχεία και οι γεωπολιτικές εξελίξεις.

Μικρή πτώση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να κινείται στα επίπεδα του 1,34. Παράλληλα το κοινό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στα 136 γεν.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι η Νορβηγική κορώνα βρίσκεται σε υψηλό 7 εβδομάδων συγκριτικά με το ευρώ, μετά την ανακοίνωση για την αύξηση του πληθωρισμού στην Σκανδιναβική χώρα.

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι τόσο ευοίωνες, ώστε να ενθαρρύνουν την ανάληψη ρίσκου σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Τονίζουν ότι στο επίκεντρο βρίσκονται οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ενώ προβλέπουν πως το δολάριο δύσκολα θα κινηθεί υψηλότερα έναντι του γεν.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν την τρέχουσα εβδομάδα τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν και κυρίως ο γερμανικός δείκτης ZEW αλλά και οι λιανικές πωλήσεις.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v