Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 12 ετών το ευρώ κάτω από το 1,09 δολ.

Σε πτωτικό κανάλι παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις Ντράγκι αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν.

Σε χαμηλό σχεδόν 12 ετών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Ντράγκι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων θα ξεκινήσουν από τις 9 Μαρτίου. Επιπλέον γνωστοποίησε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αγορές τιτλοποιημένων δανείων ABS και καλυμμένων ομολογιών.

Στο μεταξύ ο ο πρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίστηκε αυστηρώς με την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι αρχικά, αμέσως μετά το ανακοινωθέν της ΕΚΤ, το ευρώ κινήθηκε ανοδικά έως το 1,1116 δολ. Ωστόσο αργότερα, την ώρα της συνέντευξης τύπου του Ντράγκι, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα γύρισε πτωτικά με αφορμή την απόφαση της ΕΚΤ να μην αγοράζει ομόλογα με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο καταθέσεων (-0,2%).

Αυτή την ώρα, το ευρώ υποχωρεί 1,2% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται κάτω από το χαμηλό Σεπτεμβρίου 2003, στο 1,08 δολ

Επιπλέον, το ευρώ διαπραγματεύεται σε χαμηλό Δεκεμβρίου 2007 έναντι της βρετανικής λίρας καθώς σημειώνει πτώση 0,2% στις 72,23 πένες.

Παράλληλα το δολάριο ενισχύεται 0,4% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 120,21 γεν από 119,68 την προηγούμενη μέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v