Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο χαμηλό 31 ετών για τη στερλίνα, κάτω από το 1,24 δολ.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στο βρετανικό νόμισμα μετά το πρωινό σοκ του flash crash. Οι ανησυχίες για hard Brexit. Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την αμερικανική απασχόληση.

Σε νέο χαμηλό 31 ετών κινείται η στερλίνα έναντι δολαρίου καθώς οι επενδυτές φοβούνται για ένα πιθανό κακό Brexit.

Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί 1,8% έναντι του δολαρίου στο 1,2395 από 1,2615 την προηγούμενη μέρα.

Νωρίτερα, στις αγορές της Ασίας, η στερλίνα είχε βουλιάξει έως το 1,1789 (flash crash) για να ανακάμψει αμέσως στο 1,24. Οι traders θεωρούν ότι η ξαφνική πτώση στο 1,17 οφείλεται σε λανθασμένη εντολή ή τεχνικό λάθος.

Οι παγκόσμιες αγορές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες τις τελευταίες μέρες για τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα φύγει από την ΕΕ, ενώ πολλοί επενδυτές φοβούνται ότι η Μέι τείνει προς το λεγόμενο hard Brexit, εγκαταλείποντας απόλυτα την πρόσβαση στην κοινή αγορά, για να επιβάλει πλήρη έλεγχο στα σύνορα της χώρας της, αναφέρουν μεταξύ άλλων αναλυτές.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1193 δολ. από 1,1151 την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1105 έως 1,1205 δολ.

Νωρίτερα το ευρώ υποχωρούσε αισθητά, ωστόσο τα μέτρια στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ γύρισαν το ευρωπαϊκό νόμισμα ανοδικά καθώς οι επενδυτές δεν βλέπουν αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Νοέμβριο.

Το δολάριο υποχωρεί 0,9% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 103,01 γεν από 103,95 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v