Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνικό λάθος «έστειλε» τη στερλίνα 10% χαμηλότερα

Μια λανθασμένη εντολή ή ένα τεχνικό λάθος εκτιμούν οι traders πως ευθύνεται για τη "βουτιά" ως 10% που κατέγραψε η στερλίνα στο άνοιγμα της συνεδρίασης της αγοράς συναλλάγματος στην Ασία. Το trade ακυρώθηκε, σύμφωνα με το Reuters.

Τεχνικό λάθος «έστειλε» τη στερλίνα 10% χαμηλότερα

Πτώση σχεδόν 10% κατέγραψε η στερλίνα στις συναλλαγές στην Ασία, υποχωρώντας έως το 1,1378 δολάριο, με τους επενδυτές να ανησυχούν για «σκληρό» Brexit.

Το βρετανικό νόμισμα έκανε «βουτιά» 6,1% με το άνοιγμα των συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος της Ασίας, με ορισμένους traders να εκτιμούν πως επρόκειτο για λανθασμένη εντολή ή τεχνικό λάθος, καθώς η πτώση σημειώθηκε χωρίς να υπάρχουν προσφορές, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η κατάρρευση αυτή πυροδότησε κύμα πωλήσεων, ωστόσο το βρετανικό νόμισμα γρήγορα ανέκαμψε στο 1,2433 δολάριο, αν και συνεχίζει να διαπραγματεύεται περίπου 1,5% χαμηλότερα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το συγκεκριμένο trade που οδήγησε τη στερλίνα σε νέο χαμηλό 31 ετών ακυρώθηκε και το χαμηλό του 1,1378 δολαρίου που φαίνεται στα διαγράμματα στις συναλλαγές στην Ασία αναθεωρήθηκε στο 1,1491 δολάριο.

Η στερλίνα δέχεται νέες πιέσεις καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι δυσκολότερο και ακριβότερο για την οικονομία απ' όσο αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v