Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν στερλίνα και τουρκική λίρα, ενισχύεται το πέσο

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,32% έναντι του δολαρίου στο 1,2395. Το μεξικανικό πέσο ενισχύεται έπειτα από «τηλεοπτική ήττα» Τραμπ, ενώ πίεση υφίσταται η τουρκική λίρα καθώς οι επενδυτές αποσύρονται επιθετικά από την Τουρκία.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου καθώς το αμερικανικό νόμισμα ανακάμπτει κάπως από τις απώλειες της Παρασκευής έναντι σε κάποια νομίσματα.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,32% στο 1,2395 δολάριο.

Καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο του Brexit, ο Hand Redeker, επικεφαλής για τα νομίσματα στην Morgan Stanley, ανέφερε πως «μάλλον πρέπει να προετοιμαστούμε για περαιτέρω αδυναμία».

«Η πορεία τώρα είναι σαφές ότι θα είναι προς χαμηλότερα επίπεδα και το επίπεδο του 1,20 δολαρίου (ανά στερλίνα) θα πρέπει σίγουρα να ληφθεί υπόψιν», εκτίμησε.

Το μεξικανικό πέσο ισχυροποιείται μετά το δεύτερο τηλεοπτικό debate στο πλαίσιο της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας.

Το νόμισμα είχε υποστεί σοβαρές απώλειες από το Μάιο και μετά, εξαιτίας των δεσμεύσεων του Ντόναλντ Τραμπ να καταστείλει τη μετανάστευση από τη χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ άρχισε να ενισχύεται κάπως καθώς οι αγορές υποβάθμιζαν τις πιθανότητες νίκης του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Το μεξικανικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα περίπου 2% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, έπειτα από την δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε υποτιμητικά για τις γυναίκες. Αυτή τη στιγμή εμφανίζει άνοδο 1,70% στο 0,052 δολάριο.

Πίεση υφίσταται και η τουρκική λίρα καθώς υποχωρεί προς τα χαμηλά που άγγιξε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Όπως εξηγεί η Citi, οι επενδυτές αποσύρονται επιθετικά από την Τουρκία τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε άλλες αναδυόμενες αγορές.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,67% έναντι του τουρκικού νομίσματος, στις 3,0715 λίρες.

Όπως τονίζει ο Luis Costa, αναλυτής στην Citi, το μοτίβο που αναμένεται από εδώ και στο εξής είναι χειρότερες επιδόσεις της λίρας έναντι των νομισμάτων άλλων αναδυόμενων χωρών, καθώς «η δημοσιονομική πολιτική επεκτείνεται σημαντικά φέτος στη χώρα και αυτό υπονοεί ότι η εξισορρόπηση των τρεχουσών συναλλαγών που είδαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια πιθανώς έχει λάβει τέλος».

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,37% στο 1,1162 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v