Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά δύο εβδομάδων δολάριο και στερλίνα

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,14% στο 1,2295 δολάριο, ενώ ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος καταγράφει μεγάλη άνοδο 1,04% στις 103,36 μονάδες. Πτωτικά το ευρώ, βουτιά για την τουρκική λίρα.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα ενώ νωρίτερα σήμερα βρέθηκε σε υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς έρευνα κατέδειξε ότι η ανάπτυξη στον βρετανικό μεταποιητικό τομέα εκτοξεύτηκε σε υψηλά 2,5 ετών τον περασμένο μήνα.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,14% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2295 δολάριο.

Ο PMI για τον βρετανικό τομέα μεταποίησης ενισχύθηκε σε 56,1 τον Δεκέμβριο, αριθμός που σηματοδοτεί την ισχυρότερη ανάγνωση από τον Ιούνιο του 2014.

Το επίπεδο αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων των αναλυτών που συμβουλεύτηκε το Reuters, οι οποίοι κατά μέσο όρο ανέμεναν υποχώρηση σε 53,1. Αυτό ενίσχυσε τις ενδείξεις πως η οικονομία έκλεισε δυνατά το 2016.

Ωστόσο αναλυτές τονίζουν πως η αγορά αντιδρά με επιφυλακτικότητα απέναντι στα θετικά στοιχεία, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας και του φόβου που σχετίζεται με το Brexit. Ως εκ τούτου, ο θετικός αντίκτυπος από τα στοιχεία εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένος και προσωρινός.

Το δολάριο συνεχίζει να ισχυροποιείται και νωρίτερα στη διαπραγμάτευση άγγιξε υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του ιαπωνικού γεν, καθώς εμμένουν οι προσδοκίες πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα προσφέρει τόνωση στη δημόσια δαπάνη και την ανάπτυξη.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων ενισχύεται κατά 1,04%, στις 103,36 μονάδες.

Το ευρώ καταγράφει μεγάλη πτώση έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,85%, στο 1,0388 δολάριο.

Μεγάλο πλήγμα έχει δεχθεί και η τουρκική λίρα, η οποία άγγιξε σήμερα νέο χαμηλό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Κυριακής.

Το νόμισμα είναι κατά 1,27% πιο αδύναμο σε σχέση με το αμερικανικό και η ισοτιμία διαμορφώνεται στις 3,5891 λίρες/δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v