Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζεται χαμηλότερα το δολάριο

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων υποχωρεί έως τις 101,86 μονάδες, που είναι χαμηλό επίπεδο τριών εβδομάδων.

To δολάριο υποχωρεί σήμερα περαιτέρω από τα υψηλά 14 ετών που είχε σκαρφαλώσει προχθές, καθώς οι παράγοντες της αγοράς φοβήθηκαν μετά την απότομη πτώση του έναντι του κινεζικού γουάν.

Το ευρώ ενισχύεται σήμερα έως και 0,7% στα 1,0563 δολάρια, διευρύνοντας την άνοδό του από το χαμηλό επίπεδο 14ετίας των 1,0340 δολαρίων που είχε υποχωρήσει την Τρίτη.

Το γουάν ανατιμήθηκε σημαντικά για δύο συνεχόμενες ημέρες, φθάνοντας σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών, αιφνιδιάζοντας τους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στην περαιτέρω εξασθένηση του κινεζικού νομίσματος, λόγω των εκροών κεφαλαίων από την Κίνα. Η απροσδόκητα μεγάλη πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του γουάν είχε επίπτωση και στην ισοτιμία του δολαρίου έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων, όπως το ευρώ και το γεν, καθώς οι χρηματιστές έσπευσαν να μειώσουν επίσης τα στοιχήματά τους υπέρ του δολαρίου.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων υποχωρεί έως τις 101,86 μονάδες, που είναι χαμηλό επίπεδο τριών εβδομάδων, δύο μόλις ημέρες αφού είχε αυξηθεί στις 103,82 μονάδες (υψηλό 14 ετών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v