Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η πτώση της τουρκικής λίρας

Το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί κατά περίπου 1,5% έναντι του δολαρίου, στις 3,8145 λίρες, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει πτώση έως και 10%, εμφανίζοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μεγάλων νομισμάτων φέτος.

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου οδεύει η τουρκική λίρα, καθώς οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της χώρας να περιορίσει τη ρευστότητα και οι εκκλήσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πώληση δολαρίων δεν καθησυχάζουν τους επενδυτές.

Το νόμισμα υποχωρεί κατά περίπου 1,5% έναντι του δολαρίου, στις 3,8145 λίρες, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει πτώση έως και 10%, εμφανίζοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μεγάλων νομισμάτων φέτος.

Την ίδια ώρα, σταθεροποιητική είναι η εικόνα στην αγορά συναλλάγματος, με τη στερλίνα να κινείται οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ και λίγο υψηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ το δολάριο σταθεροποιείται έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,36% έναντι του δολαρίου, στο 1,065 δολάριο, ενώ η στερλίνα κινείτα 0,46% υψηλότερα, στο 1,2219 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v