Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ανοδικά το δολάριο στο 1,0558

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Σε χαμηλό επτά εβδομάδων η στερλίνα.

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει το δολάριο για τρίτη διαδοχική μέρα καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Αυτή θα είναι η πρώτη από τις τρεις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2017 που αναμένουν οι αναλυτές.

Το δολάριο σημειώνει πτώση 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0558 δολ. από 1,0568 την προηγούμενη μέρα. Σήμερα ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0536 έως 1,0576 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο ενισχύεται 0,5% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 114,51 γεν από 113,98 την Τρίτη.

Η στερλίνα κινείται πτωτικά 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,2166 από 1,2199 την προηγούμενη μέρα. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων για το βρετανικό νόμισμα.

Αναλυτές της ING επιχειρηματολόγησαν πως ένας «αισιόδοξος βρετανικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να φέρει λίγη ανακούφιση» στη στερλίνα και προέβλεψαν ότι η αρμόδια υπηρεσία θα αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις για τη βρετανική οικονομική ανάπτυξη.

«Το τελευταίο διάστημα η στερλίνα έχει χαμηλές επιδόσεις λόγω ενδείξεων για κούραση των καταναλωτών και λόγω του ότι η Βουλή των Λόρδων προσθέτει περαιτέρω τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το Άρθρο 50», εξήγησαν σε έκθεσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v