Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά επτά εβδομάδων η στερλίνα

Η «νομοθετική αναποδιά» του Τραμπ στον τομέα της υγείας οδήγησε σε βουτιά του δολαρίου, με αποτέλεσμα στερλίνα και ευρώ να παρουσιάσουν μεγάλες ανόδους. Το γεν ο μεγάλος κερδισμένος από την πτώση του αμερικανικού νομίσματος.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα και αγγίζει υψηλά επτά εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς η αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει το νομοσχέδιό του για την υγεία αποδυνάμωσε την αξιοπιστία του και έπληξε το δολάριο. Σημαντική άνοδο καταγράφει και το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Η βρετανική λίρα σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,94% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαπραγματεύεται στο 1,2591 δολάριο.

Το ευρώ επίσης ενισχύεται κατά 0,63% έναντι του δολαρίου, στο 1,0868.

«Η νομοθετική αναποδιά για τη διακυβέρνηση Τραμπ έθεσε υπό αμφισβήτηση το στοίχημα αναθέρμανσης του Τραμπ (reflation trade)», εξήγησαν αναλυτές της Credit Agricole σε έκθεσή τους σήμερα το πρωί.

Οι ειδικοί πρόσθεσαν ότι το γεν εμφάνισε τις ισχυρότερες επιδόσεις μεταξύ των νομισμάτων της G10 και ότι το ευρώ και η στερλίνα ήταν τα αμέσως επόμενα, «καθώς οι πιο δημοφιλείς θέσεις long στο δολάριο πιέστηκαν».

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,27% στις 99,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v