Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά μηνός η στερλίνα

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,11% έναντι του δολαρίου, χάρη στην ανάκαμψη των πωλήσεων λιανικής το Φεβρουάριο. Μικρή πτώση παρουσιάζει το ευρώ, σταθεροποιητικά το δολάριο.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα, ενώ βρέθηκε σε υψηλά ενός μήνα έναντι του δολαρίου όταν η στατιστική υπηρεσία ONS ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις λιανικής ανέκαμψαν το Φεβρουάριο.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,11% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2498 δολάριο.

Μετά τα θετικά στοιχεία το νόμισμα εμφάνισε άνοδο σε σχέση και με τα 16 μεγάλα νομίσματα έναντι των οποίων παρακολουθείται, ενώ τα κυβερνητικά ομόλογα υποχώρησαν.

«Αυτό πιθανώς θα ενισχύσει τις συνεχιζόμενες εικασίες της αγοράς πως δεν θα αργήσει η ομαλοποίηση της πολιτικής της BoE, δεδομένων των επιθετικών διαφωνιών που είχαμε στη συνεδρίαση των φορέων χάραξης πολιτικής την προηγούμενη βδομάδα και του πληθωρισμού του Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε την Τρίτη και ήταν πάνω από το στόχο», τόνισε η Valentin Marinov, επικεφαλής έρευνας στην Credit Agricole για τα νομίσματα.

Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη προοπτική για τη βρετανική οικονομία παρουσιάζει δυσκολίες, τόνισε η ειδικός.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς έναντι του δολαρίου, κατά 0,07% στο 1,079.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, καταγράφει ελάχιστη πτώση 0,01% στις 99,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v