Πάνω από το 1,12 δολ. επιμένει το ευρώ

Μικρή πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Μικρή υποχώρηση για την στερλίνα με το βλέμμα στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Από το υψηλό σχεδόν 6,5 μηνών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου παρά τα ισχυρά macro στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης PMI έπιασε υψηλό έξι ετών τον Μάιο καθώς ενισχύθηκε στις 57 μονάδες από 56,7 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή επίσης κινήθηκε ανοδικά και άγγιξε το 58,3, το υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από έξι χρόνια. Τον Απρίλιο είχε διαμορφωθεί σε 57,9.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1225 δολ. από 1,1244 την Τετάρτη. Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1225 έως 1,58 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,6% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 111,39 από 110,78 την προηγούμενη μέρα.

Αντίστοιχα η στερλίνα υποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,2886 από 1,2881 την Τετάρτη.

Η λίρα εμφανίζει αυξημένη μεταβλητότητα έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων, ιδιαίτερα αφότου δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στους Times κατέδειξε πως οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι ενδέχεται να χάσουν την αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο.

«Η στερλίνα είναι πιθανό να παραμείνει μεταβλητή στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές της 8ης Ιουνίου. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι το προβάδισμα της Τερέζα Μέι έχει περιοριστεί, σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικά, πράγμα που έστειλε τη στερλίνα σε κατακόρυφη πτώση κάποιες φορές», τόνισε ο Craig Erlam, αναλυτής στην OANDA.

«Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να μην έχουν συνοχή κάποιες φορές ωστόσο, όπως φάνηκε χθες με τις έρευνες του YouGov και της Panelbase, που προέβλεψαν πολύ διαφορετικές εκβάσεις. Αλλά η τάση πράγματι φαίνεται πως είναι ότι στενεύει το προβάδισμα της Μέι. Μπορεί να αξίζει να θυμόμαστε, πάντως, πως αυτές οι ίδιες δημοσκοπήσεις υποτίμησαν το προβάδισμα των Συντηρητικών και πριν από δύο χρόνια», παρατήρησε ο ειδικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v