Υποχωρεί το ευρώ μετά τον Ντράγκι

Χαμηλότερα κινείται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο. Υποχωρεί και η στερλίνα εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος στη Μεγάλη Βρετανία. Επέστρεψε πάνω από τα 110 γεν το δολάριο.

Πιέσεις ασκούνται στο ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι.

Ο επικεφαλής τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η ανάπτυξη ανεβάζει ταχύτητα, ενώ τα ρίσκα στην οικονομία είναι πλέον ισορροπημένα.

Ωστόσο σημείωσε ότι η ανάκαμψη δεν έχει δημιουργήσει ακόμα πληθωριστικές πιέσεις ικανές να επιτύχουν τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό «κάτω αλλά κοντά στο 2%». Ο δομικός πληθωρισμός δεν έχει δώσει ακόμα πειστικά σημάδια ότι έχει ανοδική τάση, τόνισε.

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1207 δολ. από 1,1256 την Τετάρτη. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1198 έως 1,1270.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,5% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 110,33 γεν από 109,82 την προηγούμενη μέρα.

Αντίστοιχα η στερλίνα υποχωρεί 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,2922 από 1,2960 την Τετάρτη, εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος στη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις κατέδειξαν χθες πως η Τερέζα Μέι βρίσκεται σε πορεία αύξησης της πλειοψηφίας της στο κοινοβούλιο, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει πως απέδωσε το ρίσκο που πήρε όταν κάλεσε σε πρόωρες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v