Σε χαμηλά 7μήνου το δολάριο

Εντείνονται οι ανησυχίες των traders για την ατζέντα Τραμπ που δεν «προχωράει», ενώ φοβούνται νέο πλήγμα από την κατάθεση Κόμι την Πέμπτη για το θέμα της Ρωσίας. Στα χαμηλότερά του από την εκλογή του προέδρου το αμερικανικό νόμισμα.

Το δολάριο βρίσκεται στα χαμηλότερά του από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι για το outlook της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,11% και διαμορφώνεται στις 96,70 μονάδες. Νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στις 96,61, δηλαδή στα χαμηλότερά του από τις 9 Νοεμβρίου.

Στις αρχές του 2017, ο δείκτης έχει αγγίξει ένα υψηλό 14 ετών στις 103,82 μονάδες, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στο ότι οι προτεινόμενες πολιτικές του Τραμπ για μείωση φόρων, χαλάρωση των ρυθμιστικών εμποδίων και δαπάνες σε υποδομή, θα τόνωναν την αμερικανική οικονομία.

Ωστόσο η ατζέντα της αμερικανικής κυβέρνησης έχει παρεμποδιστεί από διαρκείς διαμάχες, καθώς και από πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Στο μεταξύ, οι traders ανησυχούν πως η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να πληγεί ακόμη περισσότερο από τυχόν αποκαλύψεις που μπορεί να προκύψουν την Πέμπτη, από την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι, στην Ουάσινγκτον γύρω από την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Πτωτικά κινείται σήμερα και το ευρώ. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί έναντι του αμερικανικού κατά 0,08% στο 1,1247 δολάριο. Η στερλίνα ενισχύεται έναντι του δολαρίου, κατά 0,10% στο 1,2916.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v