Νέα πίεση για τη στερλίνα εν μέσω πολιτικής κρίσης

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,09% έναντι του αμερικανικού στο 1,2730 δολάριο, λόγω παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας. Το ευρώ ενισχύεται, ενώ ο δείκτης DXY κινείται πτωτικά.

Πτωτικά κινείται και πάλι η στερλίνα, αφότου οι προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να κρατηθεί στη εξουσία μέσω μιας χαλαρής πολιτικής συμμαχίας υπέστησαν πλήγμα.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,09% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2730 δολάριο.

Η λίρα υποχώρησε έναντι των περισσοτέρων από τα μεγάλα νομίσματα την Παρασκευή, καθώς οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι έχασαν την αυτοδυναμία στις εκλογές της Πέμπτης. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Μέι αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως τελικά δεν είχε φτάσει σε συμφωνία για να κυβερνήσει με την υποστήριξη του DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, μερικές ώρες αφότου είχε ανακοινώσει πως είχε κλείσει τη συμφωνία.

Στο μεταξύ, παρότι κάποιοι επενδυτές επιχειρηματολόγησαν πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα βάλει φρένο σε ένα hard Brexit, εντέλει στηρίζοντας τη στερλίνα, η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα αναμένεται να διατηρήσει υπό πίεση το νόμισμα τις ερχόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,25% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1225 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,12% και διαμορφώνεται στις 97,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v