Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται ευρώ και στερλίνα

Το ευρώ ενισχύεται λόγω θετικών στοιχείων για την ευρωπαϊκή μεταποίηση, ενώ ανοδικά κινείται και η στερλίνα. Σε χαμηλά τεσσάρων ημερών το αμερικανικό νόμισμα.

Άνοδο καταγράφει το ευρώ, αφότου ανακοίνωση της IHS Markit έδειξε ότι η δραστηριότητα του τομέα μεταποίησης της ευρωζώνης άγγιξε υψηλά έξι μηνών. Ωστόσο μια βουτιά στον PMI υπηρεσιών οδήγησε σε υποχώρηση του σύνθετου δείκτη της ερευνητικής εταιρίας για το μπλοκ.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,13% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1168 δολάριο.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά, με κάποιους επενδυτές να ποντάρουν σε πιθανή άνοδο επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας ακόμη και τον Αύγουστο.

Η λίρα καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,40% έναντι του δολαρίου, στο 1,2733.

Έναν χρόνο ακριβώς μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit, το νόμισμα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 15% έναντι του δολαρίου και σχεδόν 13% έναντι του ευρώ.

Βουτιά σε χαμηλά τεσσάρων ημερών σημειώνει το δολάριο έναντι ενός συνόλου μεγάλων νομισμάτων, με την προσοχή των traders στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, ως σημάδι για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου σε σύγκριση με ένα καλάθι έξι βασικών νομισμάτων υποχωρεί 0,14% και διαμορφώνεται στις 97,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v