Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά εβδομάδας το ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,31% έναντι του δολαρίου στο 1,1779. Ανοδικά κινείται και η στερλίνα παρά τη μικτή εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία. Αποδυναμώνεται το δολάριο.

Ενισχύεται το κοινό νόμισμα και έχει βρεθεί σε υψηλά εβδομάδας, αφότου ένα από τα «γεράκια» της ΕΚΤ σχολίασε χθες το βράδυ πως το outlook για την οικονομία της ευρωζώνης παραμένει εύρωστο και κάλεσε την κεντρική τράπεζα να περιορίσει τις αγορές ομολόγων το 2018.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1779 δολάριο.

Τα σχόλια της Sabine Lautenschlaeger, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στηρίζουν το ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο ωστόσο έχει χάσει momentum από τα πολιτικά αδιέξοδα, επεσήμανε ο Stephen Innes της εταιρίας trading OANDA.

Ανοδικά κινείται και η στερλίνα, παρότι η βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα μεταξύ άλλων ότι το εμπορικό έλλειμμα της χώρας στα αγαθά ανήλθε τον Αύγουστο σε ιστορικά υψηλά.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1779 δολάριο.

Το έλλειμμα που παρουσίασε η Βρετανία στα αγαθά διευρύνθηκε κατά 1,4 δισ., ενώ τον ίδιο μήνα επιβραδύνθηκε και η βιομηχανική παραγωγή σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Το δολάριο αποδυναμώνεται λόγω απόσυρσης κερδών, αλλά και καθώς τα βλέμματα στρέφονται ξανά στη Βόρεια Κορέα. Ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν ότι το νόμισμα έχει καλή στήριξη και δεν είναι εύκολο να πωληθεί μετά τα στοιχεία της Παρασκευής που κατέδειξαν σταθερή βελτίωση στους μισθούς στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,32% και διαμορφώνεται στις 93,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v