Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά 12 ημερών για το ευρώ λόγω Καταλονίας

Καθώς φθίνουν οι πολιτικές εντάσεις με την Καταλονία ισχυροποιείται το ευρώ, το οποίο καταγράφει άνοδο 0,17% στο 1,1828 δολάριο. Η αβεβαιότητα γύρω από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις Τραμπ πιέζει το δολάριο.

Ισχυροποιείται το ευρώ και διαπραγματεύεται σε υψηλά 12 ημερών, καθώς υποχωρούν ελαφρώς οι ανησυχίες που περιβάλλουν το θέμα της Καταλονίας.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται 0,17% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,1828 δολάριο -στα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Το νόμισμα έχει ενισχυθεί μερικώς και από αισιόδοξους οικονομικούς δείκτες που πυροδότησαν ράλι από τα χαμηλά επτά εβδομάδων της Παρασκευής, στο 1,1669 δολάριο.

Το δολάριο αποδυναμώνεται έναντι του ευρώ, αλλά και ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του νομίσματος, υποχωρεί κατά 0,08% και διαμορφώνεται στις 93,18 μονάδες.

«Καυγάδες που περιβάλλουν τις προσπάθειες του Τραμπ δεν είναι έκπληξη, αλλά και πάλι δε βοηθάνε το δολάριο», επιβεβαίωσε ο Yukio Izhizuki, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής για τα νομίσματα στην Daiwa Securities.

Πτωτικά κινείται και η στερλίνα, η οποία εμφάνισε στη διάρκεια της νύχτας άνοδο 0,5% λόγω καλύτερων από το αναμενόμενο στοιχείων, που ενίσχυσαν τις προσδοκίες πως η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Αυτή τη στιγμή η λίρα καταγράφει πτώση 0,05% έναντι του δολαρίου, στο 1,3197.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v