Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος για το δολάριο

Ανεβαίνει το αμερικανικό νόμισμα, μετά τη συμφωνία Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων για να συζητήσουν τη φορολογική νομοθεσία, εν μέσω ενδείξεων ότι γεφυρώνονται οι διαφορές τους. Διστακτικοί οι επενδυτές με τη στερλίνα.

Προσπάθεια ανάκαμψης για το δολάριο σήμερα, μετά τη χθεσινή υποχώρηση σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, στον απόηχο της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,3%, στα 112,60 γεν, με "βοήθεια" από την άνοδο που καταγράφου οι παγκόσμιες τιμές των μετοχών.

Σε σχέση με έξι βασικά νομίσματα, το δολάριο έχει υψηλό δύο εβδομάδων, στα 93,66.

Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας των ΗΠΑ συμφώνησαν να συζητήσουν με τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με τη φορολογική νομοθεσία, εν μέσω πρώιμων ενδείξεων ότι θα μπορούσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να συμφωνήσουν σε τελικό νομοσχέδιο πριν από τις 22 Δεκεμβρίου.

«Το δολάριο αγωνίζεται, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει επιφύλαξη, καθώς θα μπορούσαν να χρειαστούν ακόμη μερικές εβδομάδες μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα της φορολογικής μεταρρύθμισης», δήλωσε η υπεύθυνη νομισματικής στρατηγικής της Rabobank, Jane Foley.

«Το γεν θα γίνει ευαίσθητο, εάν αυξηθούν ξανά οι γεωπολιτικές εντάσεις, αυτό είναι αναπόφευκτο, οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλά ανεβοκατεβάσματα για το δολάριο/ευρώ σε αυτό το περιβάλλον», πρόσθεσε.

Τα καλά στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν χθες, υποστηρίζουν επίσης το δολάριο.

Ελαφρώς χαμηλότερα το ευρώ, στα 1,1792 δολάρια, μετά το χθεσινό χαμηλό δύο εβδομάδων των 1,1780 δολαρίων.

Οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί με τη στερλίνα που βρίσκεται στα 1,3384 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v