Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δίνει ρυθμό στο δολάριο

Στο επίκεντρο τα σημερινά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. Σε αυτά θα «ψάξουν» οι επενδυτές κάποιες ενδείξεις για το πώς θα κινηθεί στο εξής η πολιτική της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ενισχυτικές κινήσεις σημειώνονται σήμερα στο δολάριο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Τα σημερινά στοιχεία θα δώσουν κάποιες ενδείξεις για το πώς θα κινηθεί στο εξής η πολιτική της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αυξηθεί στο 2,2% τον Φεβρουάριο, από 2,1% τον Ιανουάριο, αν και οι εκτιμήσεις για τον δομικό πληθωρισμό δείχνουν ότι θα έχει διατηρηθεί στο 1,8%. 

Η προσοχή στρέφεται και στη ματαίωση από τον Αμερικανό Πρόεδρο της συγχώνευσης των κατασκευαστριών μικροεπεξεργαστών Broadcom και Qualcomm, επιχειρηματολογώντας ότι αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου, σε σχέση με ένα καλάθι σημαντικών νομισμάτων, ελαφρώς ενισχυμένος κατά 0,1%, βρίσκεται στα 90,05. Την ίδια ώρα, το ευρώ σχεδόν αμετάβλητο είναι στο 1,2332 δολάριο και η στερλίνα με οριακές απώλειες στο 1,3896.


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v