Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές ανησυχίες ρίχνουν το δολάριο στα... χαμηλά

Η προοπτική παγκόσμιας εμπορικής διαμάχης επιβαρύνει το αμερικανικό νόμισμα, την ώρα που είχε πάρει ώθηση από τις προσδοκίες για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος από τη Fed. Σε υψηλό δύο εβδομάδων η στερλίνα.

Σε χαμηλό σχεδόν μίας εβδομάδας υποχωρεί το δολάριο, μετά την αναπάντεχη αλλαγή στην ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το κλίμα παραμένει επιβαρυμένο από τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, ύψους μέχρι και 60 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές.

Η προοπτική παγκόσμιας εμπορικής διαμάχης επιβαρύνει το αμερικανικό νόμισμα, την ώρα που είχε πάρει ώθηση από τις προσδοκίες για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος από τη Fed.

Ο δείκτης δολαρίου σχεδόν αμετάβλητος βρίσκεται στα 89,56, στο πιο χαμηλό σημείο από τις 8 Μαρτίου και σε μικρή απόσταση από το χαμηλό μήνα των 89,40.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο σημειώνει μικρή αρνητική κίνηση, στα 106,47 γεν ανά δολάριο, υποχωρώντας από το υψηλό δύο εβδομάδων των 107,300 που βρέθηκε το βράδυ.

Το ευρώ, με μικρές ημερήσιες απώλειες 0,1%, φτάνει στο 1,2377 δολάριο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται περαιτέρω στοιχεία ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται προς τον στόχο αλλά είναι όλο και πιο σίγουρη ότι είναι σε πορεία για να επιτευχθεί αυτό, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Η στερλίνα, με μικρά ημερήσια κέρδη 0,2%, φτάνει σε υψηλό δύο εβδομάδων, στο 1,3996 δολάριο.

Το δολάριο Αυστραλίας προσθέτει 0,4% και βρίσκεται στο 0,7895 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v