Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το δολάριο έναντι του γεν

Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, που αναμένονται ισχυρά. Εβδομαδιαία κέρδη για το αμερικανικό νόμισμα 0,3% σε σχέση με το ιαπωνικό. Κέρδη αυτή την εβδομάδα για το ευρώ, με υποστήριξη από τα πρακτικά της ΕΚΤ.

Σε υψηλό έξι εβδομάδων σε σχέση με το γεν, σκαρφαλώνει το δολάριο, καθώς οι ανησυχίες για τη δυτική στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία μειώνονται και οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα ισχυρά αμερικανικά εταιρικά κέρδη.

Η αδυναμία του γεν, το οποίο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, υποδηλώνει ότι η όρεξη για ρίσκο έχει επιστρέψει μετά από μία εβδομάδα στην οποία οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας και το πιθανό πυραυλικό χτύπημα κατά της Συρίας υπό αμερικανική ηγεσία προκάλεσαν αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Το δολάριο ενισχύεται 0,3% στα 107,62 γεν ανά δολάριο, στο πιο υψηλό σημείο από τα τέλη Φεβρουαρίου. Έχει εβδομαδιαία κέρδη μέχρι στιγμής 0,3%, σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα στα 89,778, με άνοδο 0,2%, τερματίζοντας σερί απωλειών τεσσάρων ημερών.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει άνοδο 0,4% αυτή την εβδομάδα, υποστηριζόμενο από τα σχόλια των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ενδυνάμωσαν τις προσδοκίες για ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής. Σήμερα είναι στο 1,2338 δολάριο.

Το ελβετικό φράγκο, που επίσης θεωρείται ασφαλές, σημειώνει μικρές κινήσεις στο 0,9534 δολάριο, μετά τις απώλειες κατά τη διάρκεια της νύχτα ύψους 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v