Ανακάμπτει η τουρκική λίρα από το νέο χαμηλό ρεκόρ

Η ανοδική κίνηση έρχεται καθώς τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο του σήμερα για να συζητήσει και το θέμα του νομίσματος.

Ανακάμπτει η τουρκική λίρα από το νέο ιστορικό χαμηλό που βρέθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης Τραμπ για αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Η λίρα υποχωρούσε σχεδόν 1,3% σε σχέση με το δολάριο και συγκρινόμενη με το διάστημα πριν από την απομάκρυνση των ΗΠΑ από τη συμφωνία. Έφτασε στις 4,3736 λίρες ανά δολάριο, οδηγώντας τις απώλειες σε περίπου 13% από την έναρξη της χρονιάς.

Η ανοδική κίνηση έρχεται καθώς τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο του σήμερα για να συζητήσει και το θέμα του νομίσματος. Μετά από αυτά τα δημοσιεύματα, έφτασε να τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 4,2733 λίρες ανά δολάριο.

Την ίδια ώρα, το ευρώ με μικρές κινήσεις παραμένει στο 1,18 (1,1859 δολάριο), η στερλίνα κινείται σταθεροποιητικά στο 1,3543 δολάριο, ο δείκτης δολαρίου με ημερήσια κέρδη 0,1% φτάνει στα 93,17, ενώ σε σχέση με το γεν, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,5%, στα 109,74 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v