Ηπιες πιέσεις στο ευρώ λόγω Ιταλίας

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί καθώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Κάρλος Κοταρέλι δήλωσε πως αναλαμβάνει καθήκοντα προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές. Άνοδος 3% για την τουρκική λίρα μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας για απλοποίηση της νομισματικής της πολιτικής.

Δεν κράτησε τα αρχικά του κέρδη το ευρώ, καθώς επιστρέφει η αβεβαιότητα στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, με πιθανές προεκτάσεις και για την υπόλοιπη ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νόμισμα, που αρχικά ενισχύονταν έως 0,6% μετά το «βέτο» Ματαρέλα στην τοποθέτηση ενός ευρωσκεπτικιστή στην θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας και την εγκατάλειψη της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης Κινήματος Πέντε Αστέρων-Λέγκας, υποχωρεί αυτήν την ώρα καθώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κάρλος Κοταρέλι δήλωσε πως αναλαμβάνει καθήκοντα προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Το ευρώ κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1,1637 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική λίρα καταγράφει κέρδη 3% στις 4,5740 λίρες ανά δολάριο, μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι απλοποιεί τη νομισματική της πολιτική, ορίζοντας ως επιτόκιο πολιτικής το επιτόκιο του ρέπο μιας εβδομάδας, σε επίπεδο ίσο με το τρέχον επιτόκιο χρηματοδότησης, ή 16,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v