Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα κερδών για το ευρώ

Το ενδεχόμενο να κάνουν κυβέρνηση τα Πέντε Αστέρια και η Λίγκα του Βορρά έχει φέρει το ευρώ 3,5% χαμηλότερα φέτος. Ωστόσο, θεωρείται καλύτερη επιλογή από τη νέα προσφυγή στις κάλπες. Κέρδη για τη στερλίνα.

Ενισχύεται το ευρώ σήμερα, καθώς τα δύο αντισυστημικά κόμματα της Ιταλίας ανανεώνουν τις προσπάθειες τους για σχηματισμό κυβέρνησης και ηρεμούν τους επενδυτές.

Το ενδεχόμενο να κάνουν κυβέρνηση τα Πέντε Αστέρια και η Λίγκα του Βορρά έχει κόστος 3,5% μέχρι στιγμής αυτό τον μήνα για το ευρώ. Ωστόσο, θεωρείται καλύτερη επιλογή από τη νέα προσφυγή στις κάλπες, για δεύτερη φορά φέτος.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα φτάνει σε υψηλό δύο ημερών, στο 1,1712 με ημερήσια κέρδη 0,44%, μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 1,1% που ήταν και η δεύτερη μεγαλύτερη –σε ημερήσια βάση-  φέτος.

Σύμφωνα με το Reuters, το ευρώ είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων τριών ετών.

Άλλο ένα θέμα που οδηγεί το νόμισμα χαμηλότερα είναι και τα στοιχεία που δείχνουν κάποια επιβράδυνση στην Ευρώπη από τα μέσα Απριλίου, καθώς και η υποχώρηση των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει σταδιακά το πρόγραμμα αγοράς ενεργητικών μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά τα πιο αδύναμα, από τα αναμενόμενα, οικονομικά δεδομένα προκαλούν αμφιβολίες.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν καταγράφει οριακές απώλειες και διαμορφώνεται στα 108,90 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα ενισχύεται 0,4% στο 1,33 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,3% και καταλήγει στα 93,80.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v