Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αποφυγή ιταλικών εκλογών σταθεροποιεί το ευρώ

Ώθηση στο νόμισμα από τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία. Η επιβολή δασμών σε ΕΕ, Μεξικό και Καναδά από τις ΗΠΑ κρατάει σε επιφυλακή τους επενδυτές για την πορεία του δολαρίου.

Σερί έξι αρνητικών εβδομάδων ετοιμάζεται να σπάσει το ευρώ. Τα καλά νέα έρχονται μετά την υποχώρηση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων και ύστερα από τη συμφωνία των δύο αντισυστημικών κομμάτων της Ιταλίας για σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την ανοδική κίνηση του δολαρίου τις προηγούμενες ημέρες– το νόμισμα χτύπησε υψηλό εξήμιση μηνών έναντι έξι σημαντικών αντιπάλων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα – και αιτία είναι η επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από ΕΕ, Καναδά και Μεξικό.

Το ευρώ, με ήπιες διακυμάνσεις, αλλάζει χέρια στο 1,1687 δολάριο. Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου με σταθεροποιητικές κινήσεις τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 94,07, το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται στα 109,17 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί οριακά και καταλήγει στο 1,3286 δολάριο.

H τουρκική λίρα υποχωρεί 0,7%, στις 4,55 λίρες ανά δολάριο, από το κλείσιμο των 4,52 της Πέμπτης. Είναι 17% χαμηλότερα μέχρι στιγμής φέτος, αλλά έχει ανακάμψει από το ιστορικό χαμηλό των 4,929 λιρών ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v