Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ιταλική πολιτική «ηρεμία» ενισχύει το ευρώ

Τα χειρότερα φαίνεται να πέρασαν για το ευρωπαϊκό νόμισμα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σημειώνουν οι αναλυτές, την ώρα πάντως που η δύναμη της αμερικανικής οικονομίας ρίχνει το βάρος της στην ισοτιμία.

Θετικά κινείται το ευρώ σήμερα, καθώς ηρέμησαν οι πολιτικές αναταραχές στην Ιταλία, εν μέσω πάντως αυξανόμενης εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και μεγάλων οικονομιών.

Αναλυτές της ING σημειώνουν ότι τα χειρότερα φαίνεται να πέρασαν για το ευρωπαϊκό νόμισμα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. «Υποψιαζόμαστε ότι το ευρώ/δολάριο έχει για “πάτωμα” το 1,1510 - σημείο πάντως που δεν αναμένεται να φτάσει αυτή την εβδομάδα».

«Κι ενώ οι ανησυχίες για την Ιταλία έχουν υποχωρήσει κάπως, το συμπέρασμα είναι ότι η αμερικανική οικονομία πηγαίνει καλύτερα από τις ευρωπαϊκές και το γεγονός θα συνεχίσει να ρίχνει το βάρος του στο ευρώ», αναφέρει από την πλευρά του ο Shin Kadota, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής της Barclays, στο Τόκυο.

Με ημερήσια κέρδη 0,6% το ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,1728 δολάριο, ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,4% στα 93,78, αφήνοντας και κάποια κέρδη που είχε νωρίτερα σε σχέση με το γεν.  Η στερλίνα, με ημερήσια άνοδο 0,3%, φτάνει στο 1,3380 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v