Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό επτά μηνών ο δείκτης δολαρίου

Τα κέρδη του αμερικανικού νομίσματος συγκρατούνται από τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις με την Κίνα. Απώλειες για τη στερλίνα μετά τις απογοητευτικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος.

Ανοδική κίνηση σημειώνει το δολάριο σήμερα, κατευθυνόμενο προς υψηλό επτά μηνών, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αποφύγουν τον πλήρη εμπορικό πόλεμο. Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ τους συγκρατούν τα κέρδη.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων με ημερήσια αύξηση κατά 0,1% φτάνει στα 94,87. Το δολάριο σε σχέση με το γεν κινείται 0,2% χαμηλότερα, στα 110,44 γεν ανά δολάριο. Το ευρώ με οριακές απώλειες αλλάζει χέρια στο 1,1604, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,25% στο 1,3247 δολάριο.

H στερλίνα δέχεται πλήγμα σήμερα μετά τις εκτιμήσεις των Βρετανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων για το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, αναμένεται η πιο αδύναμη χρονιά οικονομικής ανάπτυξης από την εποχή της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2009, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες, οι επιχειρηματικές επενδύσεις και το εμπόριο κατεβάζουν ταχύτητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v