Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχωρούν ευρώ και γεν

Δυνατή η αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, στέλνοντας τον δείκτη δολαρίου στα 95,34. Υποχωρεί ευρώ και γεν. Απώλειες για τη στερλίνα.

Σε αρνητικό έδαφος περνούν ευρώ και γεν την Τετάρτη, καθώς το δολάριο επεκτείνει τα κέρδη του, ύστερα από τα bullish σχόλια του Προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο κ. Πάουελ επισήμανε πως η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2018, λαμβάνοντας ώθηση από τα «εύρωστα κέρδη στην απασχόληση, την άνοδο των εισοδημάτων και την αισιοδοξία μεταξύ των νοικοκυριών». Επισήμανε πως δημιουργούνται κατά μέσο όρο 215.000 θέσεις εργασίας κάθε μήνα το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους.

Το ευρώ υποχωρεί 0,35% στο 1,1623 δολάριο, το γεν 0,13% στα 113,02 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου κερδίζει 0,4% στα 95,34.

Η στερλίνα επεκτείνει τις απώλειες της στο early trading καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη δυνατότητα της Βρετανίδας Πρωθυπουργού να προχωρήσει τα σχέδια για το Brexit. Με ημερήσιες απώλειες 0,6% φτάνει στο 1,3039 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v