Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από τα χαμηλά έξι εβδομάδων το ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,25% στα 1,1583 δολάρια την Τρίτη, μετά τη βουτιά στα 1,153 δολάρια τη Δευτέρα.

Το ευρώ κινείται υψηλότερα την Τρίτη, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έξι εβδομάδων στα οποία διολίσθησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

«Σε αυτή τη φάση του κύκλου, οι αγορές παραμένουν εύλογα βέβαιες για το τι θα κάνει η Fed στη συνέχεια και το δολάριο χρειάζεται έναν νέο καταλύτη» υποστηρίζει ο Viraj Patel, αναλυτής FX στην ING Bank στο Λονδίνο.

Oι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια δύο ακόμα φορές μέσα στο 2018.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,25% στα 1,1583 δολάρια την Τρίτη, μετά τη βουτιά στα 1,153 δολάρια τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιουνίου.

Ράλι 0,5% πραγματοποιεί το δολάριο Αυστραλίας, στο υψηλό εβδομάδας του 0,7427 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό νόμισμα απομακρύνεται από το νέο ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε χθες έναντι του δολαρίου, αν και οι κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης για ενίσχυση του νομίσματος δεν δείχνουν να ενισχύουν ιδιαίτερα την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Η λίρα κινείται 1,9% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, στις 5,2279 λίρες/δολάριο, μετά το ιστορικό χαμηλό των 5,4253 λιρών στο οποίο είχε υποχωρήσει χθες έναντι του αμερικανικού νομίσματος, παρά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας για ενίσχυση της ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v