Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βούλιαξε" 9% το πετρέλαιο στα 49,28 δολάρια

Έντονα πτωτικά ξεκίνησε η εβδομάδα στις αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Δεκέμβρη. Υποχώρησε 9% το πετρέλαιο στα 49,28 δολάρια το βαρέλι. Πτώση 5,2% για χρυσό στα 776,80 δολ.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Έντονα πτωτικά ξεκίνησε η εβδομάδα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Δεκέμβρη, έπειτα από την ανακοίνωση τόσο στην Κίνα όσο και στον δυτικό κόσμο για πτώση της βιομηχανικής δραστηριότητας κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Σύσσωμο το πετρελαϊκό μπλοκ καταβαραθρώθηκε έπειτα από την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προβεί σε νέα έκτακτη μείωση της παραγωγής και να περιμένει μέχρι την προγραμματισμένη σύνοδο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Ιαν.’09 για το Light Crude Oil τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $49,28/βαρέλι, κοντά στο χαμηλό ημέρας, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του -9%.

Παρόμοια η εικόνα και στα υπόλοιπα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης (Ιαν.’08) να πιέζεται την ίδια ώρα σε ποσοστό -5.76%, κλείνοντας στα $162.50cents/γαλόνι και η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να χάνει -8% σε ημερήσια βάση, κλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα $111.12cents/γαλόνι.

Δραματικές ήταν οι ρευστοποιήσεις και για τα πολύτιμα μέταλλα, αντιστρέφοντας την ισχυρή βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση που είχε διαμορφωθεί την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Φεβ.’08 έκλεισαν στο Comex στα $776.80/ουγκιά, με απώλειες της τάξης των -$42.5/ουγκιά ή ποσοστό -5,2%, ενώ το ασήμι (σειρά Μαρτίου’09) διαμορφώθηκε στα $9.38/ουγκιά, «βυθιζόμενο» κατά -8,5% με το «καλημέρα» της εβδομάδας.

e-mail address: [email protected]




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v