Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη 7% για το πετρέλαιο στα $54,44

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, επηρεαζόμενες από την απόφαση της Κίνας να μειώσει δραστικά το επιτόκιο της Κεντρικής τράπεζας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων
κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, επηρεαζόμενες από την απόφαση της Κίνας να μειώσει δραστικά το επιτόκιο της Κεντρικής τράπεζας.

Ειδικότερα, το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε αντίθετα από τις προβλέψεις, παρά την τεράστια εβδομαδιαία αύξηση στα αποθέματα ακατέργαστου πετρελαίου στις Η.Π.Α. (+7εκατ. βαρέλια), με το Light crude oil να κλείνει την ημέρα με κέρδη της τάξης του +7% στα $54,44/βαρέλι, κοντά στο υψηλό της ημέρας στα $54,86/βαρέλι.

Με ανάλογη διάθεση κινήθηκε και η RBOB Gasoline, με την σειρά Δεκ.’08 να κλείνει στα $117,98cents/gallon, +7,8% υψηλότερα από την Τρίτη, καταγράφοντας ημερήσιο εύρος διακύμανσης $11cents/γαλόνι.

Στην αγορά των μετάλλων η εικόνα ήταν συγκρατημένη, καθώς ο χαλκός έκλεισε με κέρδη της τάξης του +2,5%, στα $169,15/λίμπρα (σειρά Μαρτίου ’09), το ασήμι δεν ακολούθησε την ανοδική διάθεση του πετρελαίου και του χαλκού, με την σειρά Μαρτίου’09 να κλείνει σχεδόν αμετάβλητο στα $10,30/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v