Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητο το πετρέλαιο στα 54,44 δολάρια

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων
κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, η σειρά Ιαν.’09 για το Light crude oil έκλεισε την ημέρα αμετάβλητη, στα $54,44/βαρέλι, καταγράφοντας νέο υψηλό για την εβδομάδα στα $55,98/βαρέλι μετά το πέρας του floor session.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν τα προϊόντα πετρελαίου κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της σειράς Δεκ.’08, με την RBOB Gasoline ( σειρά Δεκ.’08) να κλείνει στα $1,1462/γαλόνι, -2,85% χαμηλότερα από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε με απώλειες της τάξης του -3,63%, στα $1,6737/γαλόνι.

Στην αγορά των μετάλλων η εικόνα ήταν συγκρατημένη, παρά την σημαντική ενίσχυση του δολαρίου. Για την ακρίβεια, η σειρά Φεβ.’09 για τον χρυσό έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη της τάξης του +3,5%, στα $820,60/ουγκιά, ενώ η σειρά Μαρτίου ’09 για το ασήμι έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του +8,2%, στα $10,31/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v