Σημαντική πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Με τη συμφωνία Μόσχας - Ουάσιγκτον που αποτρέπει την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, η τιμή του μαύρου χρυσού κινείται πτωτικά. Κάτω από τα 109 δολ. ανά βαρέλι το Brent για παράδοση Νοεμβρίου.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού στον απόηχο της συμφωνίας Μόσχας – Ουάσιγκτον επί τη βάση της ρωσικής πρότασης για παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε κάτω από τα 109 δολ. ανά βαρέλι και συγκεκριμένα στα 108,73 δολ. ανά βαρέλι που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Αυγούστου. Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή για συμβόλαια αργού παράδοσης τον Οκτώβριο διαμορφώνεται στα 106,81 δολ. καταγράφοντας υποχώρηση κατά 1,40 δολ.

Στην πτωτική τάση για τις τιμές του πετρελαίου συμβάλει και η αποδυνάμωση του δολαρίου που συνήθως επηρεάζει τις τιμές των αξιών που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό νόμισμα. Με την παραίτηση του Λόρενς Σάμερς από την κούρσα διαδοχής της Fed, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,3383 δολ. έναντι του ευρώ που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v