Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Boυτιά πάνω από 3% για το αργό - Σε χαμηλό εννιά μηνών ο χρυσός

Πτώση 3,4% σημείωσε το αργό πετρέλαιο, καταγράφοντας τριμηνιαίες απώλειες πάνω από 13%. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο έκλεισε ο χρυσός.

Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 μηνών πραγματοποιεί το αργό πετρέλαιο, ενώ το πετρέλαιο Brent σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες το τελευταίο έτος.

Ο OPEC ανακοίνωσε πως η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της ανάκαμψης στην Λιβύη.

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε χαμηλότερες τιμές καθώς προχωράμε» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Οι προμήθειες είναι αρκετές. Το δολάριο συνεχίζει να αυξάνεται και εντείνει τις πιέσεις στο πετρέλαιο» πρόσθεσε.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου διολίσθησε 3,4% στα 91,39 δολάρια το βαρέλι. Tο επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών. Αυτό το τρίμηνο το αργό έχει καταγράψει απώλειες πάνω από 13%, τις μεγαλύτερες από τον Ιούνιο του 2012.

Πτώση 2,5% σημείωσε το πετρέλαιο Brent, κλείνοντας στα 94,74 δολάρια το βαρέλι.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και ο χρυσός, κλείνοντας τον Σεπτέμβριο περίπου 6% χαμηλότερα και στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,6% στα 1.211,60 δολάρια ανά ουγκιά. Νωρίτερα είχε αγγίξει τα 1.204 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιανουαρίου.

Στο τρίμηνο, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε απώλειες 8,4%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v