Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο

Κάτω από τα 93 δολ. ανά βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου Brent. Οι αρνητικές εκπλήξεις από τη γερμανική οικονομία και τα σενάρια για την Κίνα που δεν επιτρέπουν την ανάκαμψη των τιμών.

Νέες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις τιμές του μαύρου χρυσού καθώς οι αλλεπάλληλες αρνητικές εκπλήξεις για τη γερμανική οικονομία, δημιουργούν έντονο προβληματισμό για τη ζήτηση πετρελαίου και μάλιστα σε μία περίοδο που η προσφορά πετρελαίου αυξάνεται.

Η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 60 σεντ, στα 92,19 δολάρια να βαρέλι. Σημειώνεται πως η τα ιμή Brent άγγιξε τη Δευτέρα τα 91,25 δολ. ανά βαρέλι αλλά ανέκαμψε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 55 σεντ, στα 89,79 δολάρια ανά βαρέλι.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009, πυροδοτώντας ανησυχίες περί νέας ύφεσης για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

«Υπάρχει στασιμότητα στην Ευρώπη και η Κίνα επιβραδύνεται. Σε αυτή τη βάση θα είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί ανοδικά η τιμή του πετρελαίου, εξηγεί ο Michael Hewson της CMC Markets. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v