Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 86 δολ. υποχωρεί το Brent

Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε κάτω από τα 86 δολ. ανά βαρέλι. Οι ανησυχίες για τον ιό Έμπολα και πως επιτείνουν τις ήδη πτωτικές τάσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Πτωτικά κινείται η τιμή πετρελαίου Brent με τους επενδυτές να αποδίδουν τις εξελίξεις το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στη Νέα Υόρκη «που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς με συνεπακόλουθη μείωση της ζήτησης για καύσιμα» όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 1,03 δολ. ανά βαρέλι, στα 85,81 δολ. ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό για συμβόλαια Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 85 σεντ, στα 81,24 δολ. ανά βαρέλι.

Ένας γιατρός που επέστρεψε από αποστολή στη δυτική Αφρική είναι το πρώτο κρούσμα του ιού στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ. «Αυτές οι ειδήσεις δεν είναι θετικές για τοποθετήσεις ρίσκου. Οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την ταξιδιωτική κίνηση με συνέπειες και στην αγορά πετρελαίου» δήλωσε ο Μπεν λε Μπρουν, της OptionXopress.

Σημειώνεται πάντως, πως γενικότερα η τάση για την τιμή του μαύρου χρυσού είναι πτωτική κυρίως λόγω των ενδείξεων επιβράδυνσης σε Κίνα και Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα αυξάνεται σημαντικά η προσφορά από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v