Κοντά σε χαμηλό 5 ½ ετών ο χρυσός

Η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε έως τα 1.081,85 δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών, ενώ λίγο υψηλότερα κινείται η τιμή του πετρελαίου.

Πτώση μεγαλύτερη του 1% κατέγραφε η τιμή του χρυσού, υποχωρώντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου εν όψει της ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων που πιθανότατα θα ενισχύσουν τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.

Η τιμή spot του χρυσού άγγιξε το χαμηλό των 1.081,85 δολαρίων, για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα στα 1.085,60 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 0,7%.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του κίτρινου μετάλλου έφθασε να υποχωρεί έως τα 1.077 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2010.

Εν τω μεταξύ, λίγο υψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της μεγαλύτερης του αναμενόμενου υποχώρησης των αμερικανικών αποθεμάτων. Ωστόσο, η άνοδος είναι συγκρατημένη, λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 0,57% στα 49,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κινείται 1,2% υψηλότερα στα 54,01 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v