Κάτω από τα 48 δολάρια βουλιάζει το πετρέλαιο

Η τιμή του Brent (παράδοση Σεπτεμβρίου) υποχωρεί κατά 2 σεντς στα 54,6 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κλείσει την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (παράδοση Σεπτεμβρίου) υποχωρεί στα 47,92 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για υπερβολική προσφορά από τις ΗΠΑ και το Ιράκ, αν και η πτώση μετριάζεται από την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Η τιμή του Brent (παράδοση Σεπτεμβρίου) υποχωρεί κατά 2 σεντς στα 54,6 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κλείσει την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (παράδοση Σεπτεμβρίου) υποχωρεί στα 47,92 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αγγίξει την Παρασκευή τη χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τον Απρίλιο, στα 47,72 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, που έδειξαν αύξησή της παρά την πτώση κατά 21% των τιμών του αμερικανικού αργού από τα μέσα Ιουνίου, ενώ οι εξαγωγές από το Ιράκ προβλέπεται ότι θα αγγίξουν νέο ρεκόρ αυτόν τον μήνα, έχοντας μέχρι στιγμής ξεπεράσει τα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι προσδοκίες για συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου οδήγησε την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για την τιμή του μαύρου χρυσού, που τώρα εκτιμά ότι θα παραμείνουν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2015 και το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v