Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Ο προβληματισμός για την κινεζική οικονομία "σπρώχνει" τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού, την ώρα που το πετρέλαιο καταγράφει την πιο μακροχρόνια εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 29 ετών.

Πτωτικά για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κινείται η τιμή του πετρελαίου, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα, που δημιουργούν ανησυχίες αναφορικά με την ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα για το β' εξάμηνο του έτους.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,53% και διαμορφώνεται κοντά στα 41 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent κινείται 0,64% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στα 46,32 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για την πιο μακροχρόνια εβδομαδιαία πτώση που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου εδώ και 29 χρόνια. στα τέλη του 1985 οι τιμές του πετρελαίου μέσα σε διάστημα πέντε μηνών έπεσαν από τα 30 δολάρια στα 10 δολάρια, όταν ο ΠΕΚ αύξησε την παραγωγή του προκειμένου να ξανακερδίσει μερίδιο αγοράς μετά από μια αύξηση της παραγωγής από χώρες εκτός ΟΠΕΚ.

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου, καθώς ο προβληματισμός για την κινεζική οικονομία «σπρώχνει» τους επενδυτές στην ασφάλεια του κίτρινου μετάλλου.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά 0,8% στα 1.161,60 δολάρια η ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη άνω του 4% σε εβδομαδιαία βάση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v