Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο καθώς αξιολογείται το πιθανό «πάγωμα»

Το αμερικανικό αργό είναι στα 46,23 δολάρια/βαρέλι και υποχωρεί 0,75%, ενώ το Brent υποχωρεί 0,81% στα 48,83 δολάρια. Σημαντικές πτώσεις για χρυσό και ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, αν και παραμένουν κοντά σε υψηλά έξι εβδομάδων καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πιθανή επιτυχία των συζητήσεων των παραγωγών για τη χαλιναγώγηση της υπερπροσφοράς.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 46,23 δολάρια το βαρέλι και υποχωρεί 0,75%, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,81% στα 48,83.

«Η αγορά κυριαρχείται πλήρως από υποτιμητικούς κερδοσκόπους που ποντάρουν ενόψει των διαπραγματεύσεων του ΟΠΕΚ», εξήγησε ο Bjarne Schieldrop, στρατηγικός αναλυτής για τα εμπορεύματα στην SEB. «Η απότομη καμπύλη (pain trade) πιθανώς είναι ακόμη σε ανοδικό σημείο», πρόσθεσε.

«Δεδομένου του ζοφερού ιστορικού στις πρόσφατες συναντήσεις των παραγωγών, δεν αναμένουμε με βεβαιότητα ένα πάγωμα στην παραγωγή και ακόμη λιγότερο μια πραγματικά απαραίτητη μείωση στην παραγωγή για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου», ανέφερε σε υπόμνημα και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,67% στα 1.347,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγάλη πτώση της τάξης του 1,25% σε 19,625 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v