Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο ενόψει διαπραγματεύσεων ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 46,95 δολάρια το βαρέλι και ενισχύεται 0,34%. Το Brent υποχωρεί 0,36% στα 49,67 δολάρια. Ανοδικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Το πετρέλαιο κινείται σταθεροποιητικά καθώς οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ετοιμάζονται να συζητήσουν την πιθανότητα «παγώματος» στα επίπεδα παραγωγής. Το Brent, ωστόσο, ανέβηκε νωρίτερα σήμερα άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και έξι εβδομάδες.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 46,95 δολάρια το βαρέλι και εμφανίζει άνοδο 0,34%. Το Brent κινείται πτωτικά κατά 0,36% στα 49,67 δολάρια.

Πάντως, αναλυτές επισημαίνουν ότι «πάγωμα» στα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής μάλλον δε θα βοηθήσει να ανέβουν οι τιμές, ενώ δεν είναι σίγουροι για το αν υπάρξει καν συμφωνία.

«Παραμένουμε σκεπτικοί για το αν οι νέες διαπραγματεύσεις για ένα πάγωμα παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και άλλους μεγάλους παραγωγούς, θα οδηγήσουν σε συμφωνία. Οι τιμές είναι μόλις οριακά πάνω από τα επίπεδά τους όταν η ομάδα συναντήθηκε στη Ντόχα τον Απρίλιο και δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν», τονίζουν σε υπόμνημα αναλυτές της ANZ.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Και τα δύο εμπορεύματα ενισχύονται κατά 0,39% στα 1.354 δολάρια ο χρυσός και στα 19,752 το ασήμι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v