Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,65% στα 52,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,60% στα 55,24 δολάρια. Υποχωρούν χρυσός και ασήμι.

Σταθεροποιητικά κινείται το πετρέλαιο έπειτα από ένα απότομο sell off, ωστόσο οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά παραμένει ευάλωτη σε περαιτέρω υποχωρήσεις.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,65% στα 52,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,60% και διαπραγματεύεται στα 55,24 δολάρια.

Η αύξηση των τιμών στη διάρκεια του Δεκεμβρίου ενθάρρυνε τους επενδυτές να αγοράσουν μεγάλους όγκους futures αργού και πολλές από αυτές τις θέσεις long είναι πιθανό να χαλαρώσουν, εκτός κι αν η αγορά παραμείνει ισχυρή, τονίζουν traders και αναλυτές.

«Το βλέπω αυτό ως μια σύντομη ανάκαμψη έπειτα από παρατεταμένη πτώση, και μετά συνέχιση της καθοδικής τάσης», εκτίμησε ο Ole Hansen της Saxo Bank, προσθέτοντας ότι «το πετρέλαιο δεν είναι πιθανό να ανακάμψει μέχρι να μειωθούν οι θέσεις long».

«Μπορεί να δούμε ισχυρότερες τιμές σήμερα μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση, αλλά η αγορά θα πρέπει να αποδυναμωθεί τις ερχόμενες ημέρες. Πιστεύω ότι θα κινηθούμε ακόμη πιο χαμηλά», επιβεβαίωσε και ο Tamas Varga της PVM.

Καθοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,08% στα 1.183,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 0,29% και διαπραγματεύεται στα 16,635 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v