Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,50% στα 53,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,51% στα 56,41 δολάρια. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός, ενισχύεται το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου ενώ νωρίτερα σήμερα σχεδόν άγγιξαν το -1%, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η αμερικανική παραγωγή αυξάνεται και ενώ οι επενδυτές μειώνουν τις τοποθετήσεις τους ενόψει της πρώτης έκθεσης του ΟΠΕΚ για τη συμμόρφωση στη συμφωνία των μεγάλων εξαγωγέων.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,50% στα 53,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,51% στα 56,41 δολάρια το βαρέλι.

«Οι ‘’ταύροι’’ ρευστοποιούν ενόψει της δημοσίευσης της μηνιαίας έκθεσης του ΟΠΕΚ που βγαίνει σύντομα και μια ακόμα αύξηση στον αριθμό των εξεδρών στις ΗΠΑ επίσης παίζει ρόλο στην αδυναμία», εξήγησε ο Tamas Varga, ανώτατος αναλυτής στην PVM Oil Associates στο Λονδίνο.

Οι Αμερικανοί παραγωγοί προσέθεσαν τον περασμένο μήνα τις περισσότερες εξέδρες από το 2012 και μετά, οδηγώντας τον συνολικό αριθμό στις 591 εξέδρες, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Οκτώβριο του 2015 και μετά, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της Baker Hughes.

Το καρτέλ θα δημοσιεύσει σήμερα τα επίσημα στοιχεία του. Ωστόσο πηγές του Reuters ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα στο πρακτορείο πως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του ΟΠΕΚ, η συμμόρφωση στα συμφωνηθέντα ήταν τον Ιανουάριο στο 92%, αν και στοιχεία της IEA τοποθετούν το ποσοστό στο 90%.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, πάντως, δήλωσε σήμερα ότι η συμμόρφωση του καρτέλ είναι στο 92% ενώ των εκτός ΟΠΕΚ παραγωγών είναι στο 50%.

Πτωτικά κινείται ο χρυσός. Το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά 0,34%, στα 1.231,70 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύεται κατά 0,09% και διαπραγματεύεται στα 17,950 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v