Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω Κίνας και Ρωσίας

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,58% στα 53,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,61% στα 55,56 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εξαλείφοντας μέρος της ανόδου από την προηγούμενη ημέρα διαπραγμάτευσης, εν μέσω ανησυχιών πως οι χαμηλότεροι στόχοι ανάπτυξης στην Κίνα θα μπορούσαν να μειώσουν την ζήτηση για πετρέλαιο, αλλά και εντεινόμενου άγχους σχετικά με τη συμμόρφωση της Ρωσίας στη συμφωνία των μεγάλων εξαγωγέων για μείωση της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,58% στα 53,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,61% στα 55,56 δολάρια το βαρέλι.

«Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τις αγορές σήμερα είναι η υποβάθμιση του στόχου ανάπτυξης από την Κίνα και οι πιο αυστηροί ρυθμιστικοί έλεγχοι που υπαινίσσονται λιγότερη ζήτηση για πετρέλαιο και εμπορεύματα γενικώς», τόνισε ο Jeffrey Halley, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής στην Oanda στη Σιγκαπούρη.

Η Κίνα στοχεύει σε ανάπτυξη περίπου 6,5% στην οικονομία της φέτος, τόνισε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ενώπιον του κοινοβουλίου.

Η εκτίμηση είναι χαμηλότερη από το 6,7% που σημείωσε την προηγούμενη χρονιά.

Παράλληλα, στοιχεία από το ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κατέδειξαν πως η παραγωγή πετρελαίου παρέμεινε το Φεβρουάριο αμετάβλητη από τα 11,11 εκατ. βαρέλια/ημέρα που κατέγραψε τον Ιανουάριο. Τα νούμερα ενέτειναν τις ανησυχίες πως η Ρωσία δεν περιορίζει την παραγωγή της στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισαν οι παραγωγοί πέρυσι.

Χρυσός και ασήμι κινούνται ανοδικά. Ο χρυσός ενισχύεται λόγω αγορών ασφαλών καταφυγίων, εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων με την Νότια Κορέα και του αποδυναμωμένου δολαρίου.

Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,47% και διαπραγματεύεται στα 1.232,30 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύεται 0,68% στα 17,860 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v