Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω των 50 δολαρίων το Brent λόγω της συμφωνίας του Παρισιού

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,92% στα 47,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 1,80% στα 49,72 δολάρια. Πτωτικά κινείται ο χρυσός, λόγω προσδοκιών για άνοδο στα αμερικανικά επιτόκια αυτό το μήνα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, εν μέσω ανησυχιών πως η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την ιστορική συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να πυροδοτήσει αύξηση της παραγωγής αργού στη χώρα, τροφοδοτώντας την υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,92% στα 47,43 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 1,80% και διαπραγματεύεται στα 49,72 δολάρια το βαρέλι.

Οι αγορές εμπορευμάτων αφομοιώνουν την είδηση πως οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τη συμφωνία του Παρισιού, κίνηση που πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ και επέφερε την αποδοκιμασία από τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελεύθερη άντληση για όλους στις ΗΠΑ και επίσης να ωθήσει άλλους συμμετέχοντες να κάνουν πίσω στις δεσμεύσεις τους», εκτίμησε ο Jeffrey Halley, ανώτατος αναλυτής αγορών στην OANDA.

«Αυτή η έκβαση θα μπορούσε να αυξήσει την εξίσωση από την πλευρά της προσφοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να περιπλέξει τις μελλοντικές προβλέψεις του ΟΠΕΚ. Ένα σενάριο που δεν θα ήταν ευνοϊκό για τις τιμές του πετρελαίου».

Σε χαμηλά εβδομάδας έχει βρεθεί ο χρυσός, καθώς οι αγορές μετοχών κινούνται ανοδικά και το δολάριο σταθεροποιείται χάρη σε ευνοϊκά οικονομικά στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, τα οποία φαίνεται πως τόνωσαν την προοπτική ανόδου των επιτοκίων αυτό το μήνα.

Το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί κατά 0,46% στα 1.264,30 δολάρια η ουγγιά.

Από εδώ και πέρα οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους σε περαιτέρω ενδείξεις για το timing των ανόδων των επιτοκίων στις ΗΠΑ, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε στοιχεία για τους μισθούς που αναμένονται αργότερα σήμερα.

Το ασήμι επίσης κινείται πτωτικά, κατά 0,56% στα 17,18 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v