Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο ενόψει συνάντησης ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,38% στα 47,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,51% στα 49,55 δολάρια. Σε υψηλά τριών εβδομάδων ο χρυσός, ανοδικά και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, ενόψει μιας κρίσιμης συνάντησης μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο οι τιμές «γυροφέρνουν» λίγο χαμηλότερα του επιπέδου των 50 δολαρίων, ένα φράγμα που «έσπασαν» για ελάχιστη ώρα κατά την προηγούμενη διαπραγμάτευση, για πρώτη φορά εδώ και έξι εβδομάδες.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,38% στα 47,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει λίγο μεγαλύτερη άνοδο 0,51% και διαπραγματεύεται στα 49,55 δολάρια.

Κατά την προηγούμενη διαπραγμάτευση, και οι δύο ποικιλίες αναφοράς ανήλθαν στα υψηλότερά τους από τις αρχές του Ιουνίου, καταγράφοντας μεταβλητές συναλλαγές (choppy trading), αφότου οι τιμές πιέστηκαν υψηλότερα λόγω των απότομων μειώσεων στα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης την περασμένη εβδομάδα.

«Ο αντίκτυπος της ισχυρής ελάττωσης στα αποθέματα που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξακολουθεί να παραμένει στην αγορά», εξήγησε η ANZ Bank σε ερευνητική της έκθεση.

Ωστόσο, παρά την πτώση, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου παραμένουν πολύ υψηλότερα του πενταετούς μέσου όρου, ενώ η παραγωγή στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 12% από τα μέσα του 2016 σε 9,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ανοδικά κινούνται το ασήμι και ο χρυσός. Το κίτρινο μέταλλο βρίσκεται σήμερα κοντά σε υψηλά τριών εβδομάδων και οδεύει προς δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς στηρίζεται από το πιο αδύναμο δολάριο και από την πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,14% στα 1.247,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει μικρότερη άνοδο της τάξης του 0,09% και διαπραγματεύεται στα 16,36 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v